Adviesprijs & dealerprijs

Bij elk product op onze website zie je een adviesprijs staan. De adviesprijs is een indicatie voor een redelijke verkoopprijs. Het is een indicatie, je mag zelf weten of je meer of juist minder aan jouw klanten vraagt, we willen je immers niet verplichten het per se voor de adviesprijs te verkopen. We herzien de adviesprijzen over het algemeen zo'n 4-6 keer per jaar, daarbij wijzigen echter niet alle prijzen op hetzelfde moment.

Gezonde marge belangrijk

Natuurlijk kun je een IP camera met € 10,- winst verkopen. Uiteindelijk zit je dan wel met een groot probleem, want zonder gezonde marge kun je niet de support bieden die jouw klanten nodig hebben en die wij van je verlangen. Laat staan dat je zelf reserves opbouwt. We vinden het daarom belangrijk dat je als dealer een gezonde marge hanteert voor onze producten, als je met een goede marge voor minder dan de adviesprijs kunt verkopen is dat natuurlijk geen probleem. Wil je meer vragen? Dan kan dat natuurlijk ook gewoon. Prijs is in onze branche namelijk helemaal niet de belangrijkste factor bij de meeste klanten.

We vinden het goed als onze dealers met elkaar concurreren, ook als dat op basis van de verkoopprijs gebeurd. We willen echter geen "race-to-the-bottom" en vragen je daarom vriendelijk om daar voor op te passen. Als wij het vermoeden hebben dat er in het advies-, verkoop- en aftersales proces iets fout gaat kan het zijn dat we besluiten geen nieuwe producten meer aan je te leveren.

 

Dealerprijs

De prijs die je bij ons voor het product betaalt noemen we de dealerprijs. Deze dealerprijs is de adviesprijs minus de korting die jij als dealer krijgt. Daarmee is de dealerprijs afhankelijk van enkele factoren en kan daardoor ook vaker per jaar wijzigen. Zie ook de pagina met informatie over dealer korting